Skapa en strategi

Innan man börjar med Blackjack är det bra att skapa sig en idé om vilken nivå man ligger på och vill ligga på. Det är bra att hålla uppsikt efter ett spel/bord där insatserna är i de summorna du kan tänka dig. Efter det är det bara att slå sig ner och spela.

Du kan hitta många strategier genom olika medier som tipsar om hur du ska spela Blackjack för att lättast gå hem med vinst. Några tips är att du aldrig ska splitta fyror, femmor eller tior och du alltid ska splitta ess och åttor. Viktigt att tänka på är också att försöka undvika att bli 'tjock' (komma över 21). Däremot är det minst lika viktigt att akta sig för att stanna förtidigt. En strategi påbjuder att du ska stanna efter 10 för att undvika att bli 'tjock'. Denna strategi har fått onda ögat och sägs ge fler förluster än vinster.
En annan strategi kallas för 'Räkna kort'. Detta innebär att du har koll på vilka kort som ligger framme och sedan räknar på sannolikheten för vad nästa kort blir. Om korten 3,5,5,4,6,6,7 ligger framme delat mellan dig och dealern så vet du att sju kort är tagna ur leken och ingen av korten som dragits är värd 10. Vid den vetskapen så har även korten i högen minskat med sju vilket gör sannolikheten för en 10:a större. Denna strategi funkar möjligen om du besöker ett casino till fots, över internet sägs det inte vara den bästa då leken kontinuerligt blandas.

Nyckeln till en bra strategi är att hålla ögonen öppna på både din och dealerns hand. Var uppmärksam på möjligheter så som att dealern blir 'tjock' vilket leder till din vinst och jämför värdet på korten för att avgöra om en stand eller hit är det smartare draget. I somliga fall kan en stand vara smart när du nått till 18, om inte dealerns öppna kort är 6 eller mindre.

De allra flesta erkända strategierna är egentligen alla uppbyggda på sannolikheten. Det kan vara bra att ständigt ha den i åtanke. Vilka kort som ligger framme och hur stor sannolikhet det är att nästa kort har en avgörande roll för spelet. Du vill inte riskera att bli 'tjock' om sannolikheten för det är större än osannolikheten.